recept
LISNATO MESTO PUNJENO SLANINICOM, SRBIMA VEĆ IDE VODA NA USTA: Recept toliko lak da mogu I DECA da ga prave
Najbolja ideja za večeru
Lisnato pecivo punjeno slaninom, sirom i brokolijem perfektno ide uz sos od luka, majoneza i kečapa. Odličan predlog za doručak ili večeru kom će se posebno obradovati najmlađi ukućani. Ukoliko niste ljubitelj, možete izbaciti brokoli, ali je u svakoj varijanti sjajnog ukusa.
Sastojci:
- 700 g lisnatog testa
- 100 g putera
- 200 g krem sira
- 300 g brokolija
- 100 g dimljene slanine
- 100 g čedar sira
- Za umak:
- 30 g maslaca
- 1 crni luk
- 10 g šećera
- 100 g majoneza
- 50 g kečapa
- 10 ml soja sosa
- 10 g svežeg peršuna
- 10 g mladog luka
- 1 krastavac
- 20 g senfa
Recept za lisnato pecivo sa slaninom i sirom:
Premažite lisnato pecivo otopljenim puterom, pa isecite na dva jednaka dela i preklopite jedan preko drugog. Premažite i preklopljenje delove puterom, pa podelite ponovo na dva dela i stavite ih jedan na drugi. Razvucite ih oklagijom u veći pravougaoni oblik, pa ponovo premažite puterom. Urolajte lisnato pecivo, pa isecite na 12-13 komada. Rukom spljoštite sredinu, tako da se formira udubljenje. Iseckajte brokoli, propržite slaninu, pa oba sastojka pomešajte sa izrendanim čedar sirom. Sve dobro promešajte. Po kašiku nadeva sa slaninom stavite u komad peciva, spojite ivice rukom tako da se formira oblik školjke. Ređajte peciva po plehu obloženom pek papirom, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Otopite maslac u tiganju, pa dodajte isekcan mladi luk. Propržite dok ne poprimi zlatno-braon boju, pa u posudi pomešajte sa majonezom, kečapom, iseckanim peršunom i krastavcem. Dodajte senf na kraju i dobro promešajte. Sos služite uz mekano lisnato pecivo punjeno sirom, slaninom i brokolijem. Ako ste ljubitelj ovakvih peciva, probajte i slatku varijantu -lisnato pecivo sa jabukama i džemom.
Bonus video: Recept za knedle
(Espreso/Stvar ukusa)