au, kako kuva!
JOVANA JEREMIĆ PODELILA RECEPT ZA NEDELJNI RUČAK: Njena ''PAPAZJANIJA'' je miks tradicije i modernog - VRH JELO
Poznata voditeljka Jovana Jeremić je podelila recept za nedeljni ručak
Voditeljka ”Novog jutra” na Pink televiziji Jovana Jeremić (32) je poznata po britkom jeziku i uvek jasnom stavu, ali i kao mama petogodišnje devojčice Lee.
Kuvanje je samo jedna od stvari koje poznata voditeljka radi kad god može, a njen specijalite je mućkalica sa povrćem i belim pilećim mesom. To nije uopšte obična mućkalica sa povrćem, već se jelo zove Jovanina papazjanija, a evo i recepta za to jelo.
Sastojci:
- 500 g belog pilećeg mesa bez koske
- 3 struka mladog crnog luka/glavica crnog ili crvenog luka
- 3 paprike
- 250 ml pasiranog paradajza
- 3 veća paradajza
- biber, so, aleva paprika, vegeta, lovorov list, peršunov list, bosiljak, biber
- oko 50 ml ulja
Priprema:
Luk koji je isečen na tanke kolutove prodinstati na ulju, a na njega ubacite i piletinu isečenu na kockice. Iseckanu papriku dodajte da se dinsta u smesi i dinstajte sve na srednjoj temperaturi. Možete da dodate i plavi patlidžan, ljutu papriku ili čen belog luka ukoliko ga volite. Paradajz, koji možete prethodno da oljuštite, stavljate na kraju, kao i pasirani paradajz.
Sve posolite i dodajte lovorov list, alevu papriku, peršun, bosiljak, vegetu i biber. Mućkalica bi trebalo da ima dovoljno soka od sveg tog povrća, a na samom kraju se stavlja u rernu da se još malo zapeče. Pecite na 200 stepeni oko 10 minuta. Obavezno servirajte uz ljutu papriku, ko voli, nek izvoli!
BONUS VIDEO
(Espreso/srecna.republika)