predobre su
NAJBRŽI RECEPT ZA KINESKE ĆUFTE ĆE VAS ODUVATI UKUSOM: Spremaju se za 15 minuta - ručak gotov DOK TREPNETE
Super brzi recept za kineske ćufte koje su gotove za 15 minuta
Preporučujemo vam brzinski recept za vikend ručak - kineske ćufte koje super idu uz krompir pire ili bilo koju sezonsku salatu.
Uživajte u najbržim kineskim ćuftama, a posle se zasladite i najbržim kolačem koj ise ne peče.
Sastojci
- 300 g mlevenog mesa
- 3 jajeta
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašičice ulja
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 5 kašika brašna
- 200 ml kisele vode
- zašini po ukusu so, biber, suvi biljni začin
- malo peršunovog lista
Priperema
Luk sitno iseckati (ili ga zajedno sa mesom samleti na mašini). U odgovarajucu posudu staviti meso, pa dodati luk, ulje i jaja. Sve zajedno promešati. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i kiselu vodu. Začiniti po ukusu i dodati sitno seckan peršunov list. Sve dobro promešati - da se sastojci sjedine. Ovako pripremljeno meso ostaviti u frižider najmanje pola sata da odstoji.
U tiganj sipati ulje pa zagrejati. Kašikom vaditi ćuftice i spustati ih u zagrejano ulje.
Ćuftice pržiti sa obe strane dok ne dobiju lepu zlatno-žutu boju.
Pržene ćuftice ocediti od viška masnoće.
Ćuftice služiti uz prilog po želji - npr. pire krompir ili pomfrit, salatu...
BONUS VIDEO
(Espreso/recepti.com)