Parče slane torte Snežna kraljica, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

ukus dominira

BEZ SLANE TORTE "SNEŽNA KRALJICA" NEĆETE POSTAVLJATI SLAVSKU TRPEZU: Kremasta i sočna - pun pogodak za goste

"Snežna kraljica" je slana torta koja je kremasta i sočna, a bez nje neće postavljati sto za slavu

Objavljeno: 20.10.2023. 15:31h > 15:39h

Za slavu ne morate samo da pravite rusku salatu, mimozu, salatu sa makaronama, već možete i jednu slanu tortu koja se zove "Snežna kraljica" uz peciva i domaću pogaču uklopiti kao nijedna do sada.

Kremasta, sočna, osvežavajuća...

Ako se odlučite da napravite kroasane to je još veći pogodak.

Sastojci za slanu tortufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Ovaj recept se sprema po sledećim sastojcima:

400 grama kisele pavlake ili mileram

200 grama pirinča obarenog u slanoj vodi

300 grama majoneza

2 obarene šargarepe

400-450 grama parizer, šunka

Obaren pirinačfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

2 obarena krompira

5 jaja

4 kisela krastavčića

10 maslina

Smesa u činiji za slanu tortufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

1 veza peršuna

Priprema:

Skuvan pirinač pomešajte sa vezom peršuna, seckanim jajima i parizerom i pavlakom. Pola od te smese je prvi sloj koji stavljate u kalup za tortu.

Slana torta na tacnifoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Zatim preko stavite sloj majoneza, rendan krompir, rendanu šargarepu, peršun i malo šunke, pa opet sloj pirinča i tako dok ne potrošite materijal. Zatim sve ukrasite slojem majoneza, čeri paradajza i maslina.

Slana torta je gotova.

Bonus video:

(Espreso/Stil)