ukus dominira
BEZ SLANE TORTE "SNEŽNA KRALJICA" NEĆETE POSTAVLJATI SLAVSKU TRPEZU: Kremasta i sočna - pun pogodak za goste
"Snežna kraljica" je slana torta koja je kremasta i sočna, a bez nje neće postavljati sto za slavu
Za slavu ne morate samo da pravite rusku salatu, mimozu, salatu sa makaronama, već možete i jednu slanu tortu koja se zove "Snežna kraljica" uz peciva i domaću pogaču uklopiti kao nijedna do sada.
Kremasta, sočna, osvežavajuća...
Ako se odlučite da napravite kroasane to je još veći pogodak.
Ovaj recept se sprema po sledećim sastojcima:
400 grama kisele pavlake ili mileram
200 grama pirinča obarenog u slanoj vodi
300 grama majoneza
2 obarene šargarepe
400-450 grama parizer, šunka
2 obarena krompira
5 jaja
4 kisela krastavčića
10 maslina
1 veza peršuna
Priprema:
Skuvan pirinač pomešajte sa vezom peršuna, seckanim jajima i parizerom i pavlakom. Pola od te smese je prvi sloj koji stavljate u kalup za tortu.
Zatim preko stavite sloj majoneza, rendan krompir, rendanu šargarepu, peršun i malo šunke, pa opet sloj pirinča i tako dok ne potrošite materijal. Zatim sve ukrasite slojem majoneza, čeri paradajza i maslina.
Slana torta je gotova.
Bonus video:
(Espreso/Stil)