ovo kida
ZA SVETU PETKU NAPRAVITE NAJSOČNIJU SKUŠU IZ RERNE: Trik je u ovim začinima - ukus kakav do sada niste okusili
Za Svetu Petku napravite najsočniju skušu iz rerne, a takav ukus do sada niste mogli da okusite, jer se trik krije u začinima
Bliži nam se Sveta Petka, a trpeza mora da bude bogata kako bi vaši gosti mogli da se opuste i uživaju u dobroj hrani.
Pošto slava pada u petak, a tada je post, osim najboljeg prebranca, raznih posnih salati, riba mora da se nađe na stolu.
Svi domaćini je prave na svoje načine, ali da bi bila još ukusnija napravite skušu sa začinima kakvu do sada niste imali prilike da probate nigde.
Koji začini dobro idu uz skušu?
Ako ste ljubitelj pikantne hrane, onda vam savetujemo da skuši dodate nekoliko vrsta bibera, mlevene i tucane paprike, kao i đumbira.
Takođe, muskatni oraščić se odlično slaže sa ribom, pogotovo skušom, a mnoge domaćice ne znaju da i matičnjak mogu da koriste kao začina i da samo prstohvat ove aromatične biljke može da poboljša ukus ribe.
Ako se odlučite da skušu dinstate ili kuvate onda obavezno dodajte lovorov list i senf u prahu. A za pečenje koristite bosiljak i ruzmarin. Slobodno eksperimentišite sa začinima, jer će oni skušu učiniti savršeno ukusnom i gosti će biti oduševljeni.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)