ručak za desetku
MAĐARICE PRAVE PAPRIKAŠ SA PILEĆIM KRILCIMA KOJI JE PREUKUSAN: Meso hrskavo i sočno - sastojci za svačiji džep
Mađarice prave paprikaš sa pilećim krilcima koji je preukusan, a meso hrskavo i sočno, sastojci uopšte nisu skupi
Iako je danas pred nama pravi letnji dan, domaćicama će dobro doći nove ideje za kuvana jela.
Nakon što svojim ukućanima napravite američke prženice i iznenadite ih, vreme za kuvanje ručka će brzo doći.
Ne morate dugo da se zadržavate u kuhinji ako napravite paprikaš sa pilećim krilcima onako kako to rade Mađarice.
Idealno jelo na kašiku, a posle jednog tanjira ukućani će tražiti da im napravite prvom prilikom opet.
Recept ide po ovim sastojcima:
aleva paprika - 1 kašičica
pileća krilca - 500 g
pavlaka - 20 ml
luk - 2 glavice
brašno - 1 kašičica
aleva paprika - 1 kašičica, ljuta
so - 1 kašičica
so - 1 kašičica
beli luk - 3 čena
Sada sledi ono glavno, a to je priprema:
Isecite pileća krilca na dva dela. Slaninu isecite na male kocke.
Zapržite slaninu u suvom tiganju tako da pusti masnoću. Dodajte stino isečen luk i ustinjene čenove belog luka. Dodajte ljutu alevu papriku, 2-3 kašike vode i dinstajte luk dok ne omekša. Kada voda ispari stavite pileća krilca i zapržite ih sa svih strana.
Kada se meso zarumeni sa svih strana dolijte šolju vode, poklopite i ostavite piletinu da se dinsta na tihoj vatri oko 30 minuta.
Promešajte brašno sa pavlakom i prelijte pileća krilca. Ostavite jelo još 4.5 minuta na ringli.
Pre serviranja začinite alevom paprikom.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)