recept
OVAKO LESKOVAČKE DOMAĆICE PRAVE ČUVENU MUĆKALICU: Caka je u SORTI PAPRIKE, ona mu daje najveći ŠMEK
Ovo je najbolji recept za leskovačku mućkalicu
Jedan od najpoznatijih specijaliteta sa juga Srbije je svakako i lekosvačka mućkalica. Ona se pravi od ostataka roštiljskog mesa, ali takođe možete da koristite i sveže meso, a naš predlog su bataci i svinjski kare. Priprema nije preterano zahtevna jer su gotovo svi sastojci već pripremljeni, sve što treba da uradite jeste da ih stavite u šerpu i krčkate. Leksovačku mućkalicu možete da spremate za ručak, ali i kada ste na izletu.
Sastojci:
- 5 šnicli svinjskog karea
- 3 bataka (bez kostiju)
- 3 crna luka
- 7 pečenih crvenih paprika
- 300 g seckanog pelata
- 1 ljuta papričica
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 veza peršuna
Priprema:
U šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte seckanu pečenu papriku i pospite slatkom paprikom. Sipajte i pelat, pa promešajte. Dinstajte nekih 20 minuta, a povremeno sipajte vodu kada vidite da je tečnost isparila. Meso lepo začinite po želji, pa propržite na malo ulja, a ako imate gotovo roštiljsko možete i njega da koristite. Dodajte u posudu i promešajte. Krčkajte nekih sat i po vremena, pa pred kraj posolite i pobiberite, a onda dodajte i seckanu ljutu papričicu. Gotovo jelo pospite seckanim peršunom.
Bonus video: Originalni recept za knedle
(Espreso/Stvar ukusa)