paŽnja
OVO JE TAČNO VREME KADA TREBA DA SE POSOLI PIRE KROMPIR: Domaćice će ZANEMETI na ovo, priznajte da NISTE ZNALE
Soljenje krompira je umetnost koja zahteva punu pažnju
Mnoge domaćice uživaju u pravljenju pire krompira, međutim malo ko zna kada je pravo vreme za njegovo soljenje.
U nastavku je objašnjeno kako se treba soliti kako bi se postigao njegov neodoljiv okus.
Odabir pravog
Pre nego što započnete s pripremom krompir-pirea, važno je da umete da odebrete pravi tip krompira. Sorte belog krompira poput impale, improventa ili jukon golda često daju najbolje rezultate jer imaju visok sadržaj skroba koji daje kremastu teksturu pireu.
Pravilno kuvanje
Krompir treba kuvati do savršenstva kako bi pire bio glatke teksture. Dodajte krompir u već posoljenu vodu i kuhajte dok ne postane mekan. Pazite da ga ne prekuvate krompir jer može postati vodenkast.
Pravilo zlatne sredine za soljenje
Soljenje krompira je umetnost koja zahteva punu pažnju. Preporučuje se dodavanje soli direktno u vodu na samom početku kuvanja krompira. Što se tiče količine soljenja, koristite pravilo zlatne sredine - ni premalo da bude bezukusno, ali ni previše da nadvlada prirodni ukus krompira
Začinjena morska so za dodatnu aromu
Ukoliko želite dodatnu notu arome, razmislite o korišćenju morske soli sa začinima. Ona može da doprinese sofisticiranijem ukusu pirea, ali oprezno dozirajte jer je morska so često jača od obične kuhinjske soli a i začini u njoj mogu biti prejaki ako preterate s količinom.
(Espreso/24sedam)