savet
ZBOG GREŠKE KOJU SVE SRPKINJE PRAVE PIRE KROMPIR VAM JE BLJUTAV KAO GUMA: Ne znate kada je vreme da ga SOLITE
Mnoge domaćice ne znaju kada je pravo vreme da soli krompir kada spremaju krompir pire
Soljenje krompira za pire nije samo običan korak u procesu kuvanja, već umetnost koja može da transformiše običan krompir u nezaboravno jelo.
Pire-krompir je klasično jelo koje mnogi obožavaju, a jedan od ključnih sastojaka je svakako krompir. Međutim, često se zanemaruje važnost pravilnog soljenja ovog povrća kako bi se postigao njegov neodoljiv ukus.
Odabir pravog
Pre nego što započnete s pripremom krompir-pirea, važno je da umete da odebrete pravi tip krompira. Sorte belog krompira poput impale, improventa ili jukon golda često daju najbolje rezultate jer imaju visok sadržaj skroba koji daje kremastu teksturu pireu.
Pravilno kuvanje
Krompir treba kuvati do savršenstva kako bi pire bio glatke teksture. Dodajte krompir u već posoljenu vodu i kuhajte dok ne postane mekan. Pazite da ga ne prekuvate krompir jer može postati vodenkast.
Pravilo zlatne sredine za soljenje
Soljenje krompira je umetnost koja zahteva punu pažnju. Preporučuje se dodavanje soli direktno u vodu na samom početku kuvanja krompira. Što se tiče količine soljenja, koristite pravilo zlatne sredine - ni premalo da bude bezukusno, ali ni previše da nadvlada prirodni ukus krompira
Začinjena morska so za dodatnu aromu
Ukoliko želite dodatnu notu arome, razmislite o korišćenju morske soli sa začinima. Ona može da doprinese sofisticiranijem ukusu pirea, ali oprezno dozirajte jer je morska so često jača od obične kuhinjske soli a i začini u njoj mogu biti prejaki ako preterate s količinom.
Bonus video: MAJKE-I-SNAJKE-SE01EP36
(Espreso/24Sedam)