PREUKUSNO
DIGNITE IMUNITET BELOM ČORBOM PO BAKINOM RECEPTU: Domaćinski ukus koji će vas ugrejati - tanjir pun ZDRAVLJA
Uvek nepogrešiva bakina kuhinja je tu čak i u ovim hladnim danima da nas zagreje svojim domaćinskim i zdravim receptima
U ovim svežim danima bi trebalo da povedete računa o svom imunitetu, i sačuvate se virusa i prehlade.
Donosimo vam super zdrav recept iz bakine kuhinje za čorbicu punu vitamina.
Uživajte u spremanju i prijatno.
Potrebno je:
- 1 veca glavica crnog luka oko 300 gr
- 1 paprika sveza
- sargarepa oko 300 gr
- pileceg mesa oko 300 gr
- 1 manji koren celera
- 1 krompir veci
- ulj, soli zacin ml biber persun
- malo cvetova karfiola
Preliv:
1 zumance
180 gr kisele pavlake
Priprema:
Povrce iseckati na kockice. Na ulju proprzitiu seckan luk, papriku, pa dodati sargarepu,
Ubaciti seceno meso na kockice, celer, krompir pa naliti vodu da se kuva. . Petnaest minuta pred kraja dodati karfion.
Posoliti dodati suvi zacin. U ciniju umutiti zumance i pavlaku dodati 2 kasike vode. Umutiti. Skloniti sa vatre ia preliti corbu i razmutiti. Pustiti 3-4 kljuca da provri. Dodati ml biber i persunov list
Napomena:
Ako je corba redja zato sto imate manje povrca dodajte u pavlaku 1 kasicicu kukuruznog skroba
BONUS VIDEO:Zdrav recept iz putopisa Marka Pola
(Espreso)