sjajno
OVAJ HLEB MOŽETE JESTI KOLIKO ŽELITE I TO BEZ BRIGE O KILOGRAMIMA: Zovu ga FITNES HLEB i to sa velikim razlogom
Nadamo se da će vam se dopasti
FItnes hleb za sve koji vode računa o nutritivnoj vrednosti svojih obroka. Odličan za kombinovanje sa svim vrstama namaza, kako slatkih, tako i slanih. Orašaste plodove i semenke možete prilagoditi sastojcima koje imate kod kuće. Suve kajsije možete zameniti suvim grožđem ili brusnicom. POTREBNO: ½ kocke svežeg kvasca ili 1 kesica suvog 1 kašika šećera 200 ml tople vode 250 gr spelte (ja sam koristila meku speltu) 1 kašičica soli 1 kašika agave 2 kašike maslinovog ulja 50 gr suvih kajsija - iseckanih 50 gr oraha - iseckanih 30 gr golice - usitnjene (ali, ne previše)
PRIPREMA: Pomešajte vodu, šećer i kvasac i sačekajte da se kvasac aktivira. Zamesite testo od svih navedenih sastojaka i nadošlog kvasca. Ostavite testo da odmori i da utrostruči svoju zapreminu. Prebacite ga u kalup (ja sam kalup podmazala sa malo putera) i pecite 45 minuta. Prvih 10 minuta na 200 stepeni, preostalih 35 na 175 stepeni. Hleb izvadite iz rerne i prekrijte mokrom krpom. Ostavite da se ohladi. Čuvajte ga u papirnoj ili platetnoj kesi. Ostaje svež 3-4 dana. Nadamo se da će vam se dopasti.
Majke i snajke
(Espreso/Blic Žena Recepti)