Padobranci sa orasima, Foto: Printscreen/Youtube/Mama Buba

ovo se ne zaboravlja

OVO JE BIO NAJBOLJI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Za recept su se svi otimali - mekan i sočan, a jako jeftin

"Padobranci sa orasima" je bio jedan od najboljih kolača i za taj recept su se svi otimali, jer je jako mekan, sočan, a jeftin

Objavljeno: 17.10.2023. 12:55h > 14:50h

Već smo pisali da su specijaliteti iz Jugoslavije takvi da ih domaćice i dan danas spremaju za sve prilike.

Takvim ukusima ne može niko da odoli, jer su pravi starinski, a kvalitet je boli glava.

Bilo da je reč o kuvanim jelima, salatama, tortama...

Sada ćete videti kako se tada spremao najukusniji kolač "Padobranci sa orasima".

Sastojci za kolač "Padobranci sa orasima"foto: Printscreen/Youtube/Mama Buba

Recept je jako prost, a ovo su potrebni sastojci:

Za biskvit:

sok od limuna

3 belanca

300 grama mlevenih oraha

300 grama šećera

Fil za kolač "Padobranci sa orasima"foto: Printscreen/Youtube/Mama Buba

Za kremu:

100 g čokolade za kuvanje

3 žumanca

125 grama maslaca

Pečene puslicefoto: Printscreen/Youtube/Mama Buba

3 kašike šećera u prahu

Ovo je priprema:

Belananca čvrsto umutite sa šećerom i čim primetite da se stvorio čvrst sneg dodajte kašike limunovog soka. Nastavite da mutite dok ne dobijete skroz čvrstu masu.

Na kraju dodajte orahe i ručno sve promešajte. Kašikom oblikujte kuglice i stavite u pleh (podmazan ili na papir za pečenje).

Fil za puslicefoto: Printscreen/Youtube/Mama Buba

Peku se u rerni na 150 stepeni oko pola sata. Ono što je najvažnije jeste da puslice ostanu što više bele.

Dok se puslice hlade, vi napravite nadev. Umutite žumanca sa šećerom u prahu, zatim dodajte omekšali maslac, čokoladu koju ste na pari otopili

Kada se puslice ohlade, poprskajte ih sa čokoladom koju ste otopili.

Filovanje kolača "Padobranci sa orasima"foto: Printscreen/Youtube/Mama Buba

Zatim na svaku stavite nadev i spojite po dve.

Padobrance sa orasima ostavite da malo odstoje, a onda možete da ih poslužite svojim ukućanima. Uživajte u ovom kolaču.

Bonus video:

(Espreso/skuhaj.story.hr)