prava majstorija
STARE BUGARKE OVAKO PRAVE NAJBOLJU ZIMNICU: Paradajz paprike i šargarepe u teglama - recept star godinama unazad
Stare Bugarke prave najbolju ziminicu od paradajz paprika i šargarepe u teglama po receptu koji je star godinama
Bliži se kraj oktobra, a vi ako još niste otišli na pijac po povrće za zimnicu sada je vreme da to uradite.
Domaćice, uveliko spremaju starinsku mešanu salatu, turšiju, ljutenicu...
A ni Bugarke ne zaostaju sa specijalitetima za zimu.
Sada ćete saznati kako one prave paradajz paprike i šargarepe u teglama.
Preukusna zimnica koja će oduševiti vaše najbliže.
Recept ide po ovim sastojcima:
šaragrepe - 500 g
paradajz paprika - 1 kg
Za teglu:
celer - listovi, po ukusu
beli luk - 2 čena
aspirin - 2 komada
so - 1 supena kašika
crni biber
so - 1 supena kašika
ulje - 3 supene kašike
šećer - 2 supene kašike
sirće - 6 supenih kašika
Ovo je priprema:
Paradajz paprike se operu, očiste od semenki i drški. Naseckaju se na ivice.
Šargarepe se operu, očiste i naseckaju na kolutiće i polumesece.
Začini se stavljaju u teglu, stavljaju se paradajz paprike i šargarepe. Zalivaju se vrućom vodom.
Konzervirane paradajz paprike se zatvaraju poklopcima.
6-7 dana se turšija se okreće i nakon toga se ostavlja na miru zimnica.
Sečene paradajz paprike i šargarepe u teglama su sjajna turšija za meze bez kuvanja.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)