pun pogodak starih seljaka
BARENE PAPRIKE BEZ TRUNKE ULJA U TEGLI: Neizostavna zimnica - samo naši stari sa sela znaju kako se sprema
Barene paprike bez trunke ulja u tegli su neizostavna zimnica za koju samo naši stari sa sela znaju kako se pravi
Ako i dalje razmišljate šta da pravite za zimnicu, a da to ne bude nešto na šta ste navikli pred vama su barene paprike bez ulja.
Naže žene ih najlešće spremaju sa belim lukom, a ove su neizostavne kod naših starih sa sela.
Uz svako jelo možete da ih kombinujete, a najbolje su kada skuvate nešto na kašiku, pa ih izvadite na tanjir.
Sastojci za ovaj recept su:
biber u zrnu
10 kg paprike-babure
1 komad vinobran
2l sirćeta
150 g soli
3 l vode
1,4 kg šećera
Priprema ide ovako:
Papriku dobro oprati, očistiti od semenki i iseći na filete.
1 litar sirćeta i 1 kg šećera prokuvati i u tome bariti papriku. Dovoljno je da se kuva minut-dva jer ako se kuva duže postane gnjecava i nije lepa.Vaditi u dublju posudu i prekriti krpom.
Preliv:
1l sirćeta, 3l vode, 400gr šećera i 150gr soli prokuvati i ostaviti da se ohladi. U hladno staviti 1 vinobran.
Papriku ređati u teglice ,pritisnuti plastikom dodati biber u zrnu po ukusu i hladnim prelivom nalivati. Ostavite malo da upiju preliv, dodajte još ako treba i dobro zatvorite tegle.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika)