Kiseli kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Marina's kitchen

rekordno vreme

NAJBRŽE KISELJENJE KUPUSA ZA SAMO 12 SATI: Zaboravite na ostale metode - samo ovako će biti savšen za SARMU

Super način za kiseljenje kupusa kakav do sad niste probali

Objavljeno: 16.10.2023. 12:00h > 12:02h

Pri samoj pomisli na sarmu vam voda već ide na usta, a niste ni počeli da kiselite kupus? Postoji brz način da ga ukiselite, a sve što vam je potrebno su jeftini sastojci i malo strpljenja. Zapravo, svega 12 sati!

Sastojci:

  • 1 veća glavica kupusa
  • 3 dl vode
  • 3,5 dl belog vinskog sirćeta
  • 1 kriška hleba
  • 4 kašike soli
Kiseli kupusfoto: Printscreen/Youtube/Marina's kitchen

Priprema:

Iseći koren kupusa, a glavicu staviti u duboku posudu. U šupljinu gde je bio koren sipati 2 kašike soli. Hleb iskidati na komade i rasporediti oko glavice, a jedan deo staviti preko soli.

foto: Printscreen/Youtube/Marina's kitchen

Preliti vrelom vodom u koju je dodat ostatak soli. Zaliti sirćetom, poklopiti tanjirom i ostaviti da tako odstoji 8 sati. Izvaditi kupus, sa njega ukloniti tragove izmrvljenog hleba i prebaciti u duboki lonac.

Procediti tečnost, pa ponovo sipati preko kupusa i kuvati 10 minuta na srednje jakoj vatri, da tečnost proključa. Skloniti s vatre i ostaviti da se ohladi. Izvaditi iz lonca. Listovi će se lako odvajati i kupus je spreman za sarmu!

BONUS VIDEO:KUPUS NIKAD SKUPLJI! Cena duplo veća! Velike suše dovele do REKORDNIH CIFARA

(Espreso/mondo)