rekordno vreme
NAJBRŽE KISELJENJE KUPUSA ZA SAMO 12 SATI: Zaboravite na ostale metode - samo ovako će biti savšen za SARMU
Super način za kiseljenje kupusa kakav do sad niste probali
Pri samoj pomisli na sarmu vam voda već ide na usta, a niste ni počeli da kiselite kupus? Postoji brz način da ga ukiselite, a sve što vam je potrebno su jeftini sastojci i malo strpljenja. Zapravo, svega 12 sati!
Sastojci:
- 1 veća glavica kupusa
- 3 dl vode
- 3,5 dl belog vinskog sirćeta
- 1 kriška hleba
- 4 kašike soli
Priprema:
Iseći koren kupusa, a glavicu staviti u duboku posudu. U šupljinu gde je bio koren sipati 2 kašike soli. Hleb iskidati na komade i rasporediti oko glavice, a jedan deo staviti preko soli.
Preliti vrelom vodom u koju je dodat ostatak soli. Zaliti sirćetom, poklopiti tanjirom i ostaviti da tako odstoji 8 sati. Izvaditi kupus, sa njega ukloniti tragove izmrvljenog hleba i prebaciti u duboki lonac.
Procediti tečnost, pa ponovo sipati preko kupusa i kuvati 10 minuta na srednje jakoj vatri, da tečnost proključa. Skloniti s vatre i ostaviti da se ohladi. Izvaditi iz lonca. Listovi će se lako odvajati i kupus je spreman za sarmu!
BONUS VIDEO:KUPUS NIKAD SKUPLJI! Cena duplo veća! Velike suše dovele do REKORDNIH CIFARA
(Espreso/mondo)