PREUKUSNO
NAJBOLJI STARI RECEPT ZA PRŽENE JABUKE: Ovakav SLATKIŠ nemaju ni u pekarama, zovu ih ČAK OVAKO
Da li ih zovete jabuke u šlafroku ili pržene jabuke?
Starinski recept za pržene jabuke sa rumom, fenomenalan izbor za hladno vreme koje dolazi. Bro se prave, a biće favorit svim ukućanima.
Sastojci:
- jabuke 3
- voda 250 ml
- šećer 175 g
- šećer od šećerne trske 150 g
- brašno 50 g
- mahuna vanile 1
ZA SOS:
- puter 100 g
- šećer u prahu 100 g
- žumance 2
- rum 50 ml
Kako pripremiti:
Jabuke oljuštite i naseckajte na kriške. Skuvajte vodu i šećer u sirup, pa u njemu blanširajte kriške jabuka oko minut. Ocedite ih i ostavite da se ohlade. Zagrejte ulje. Šećer od šećerne trske pomešajte s brašnom i srži vanile.
Kriške jabuke uvaljajte u smesu od šećera, pa ih pržite u ulju da budu zlatnosmeđe i hrskave.
Ocedite ih, pospite šećerom u prahu i poslužite na ubrusu. Za sos otopite puter i šećer.
Žumanca pomešajte s rumom i, uz mešanje, sipajte toplu smesu s puterom. Vratite u lonče i zagrevajte sos da se zgusne, ali ne sme da provri. Sos poslužite uz pržene jabuke.
Uživajte!
(Espreso/Žena)