Pržene jabuke, Foto: printscreen/youtube/ Chef Boy An

PREUKUSNO

NAJBOLJI STARI RECEPT ZA PRŽENE JABUKE: Ovakav SLATKIŠ nemaju ni u pekarama, zovu ih ČAK OVAKO

Da li ih zovete jabuke u šlafroku ili pržene jabuke?

Objavljeno: 16.10.2023. 10:36h > 10:38h

Starinski recept za pržene jabuke sa rumom, fenomenalan izbor za hladno vreme koje dolazi. Bro se prave, a biće favorit svim ukućanima.

foto: printscreen/youtube/Sherpica Recipes

Sastojci:

  • jabuke 3
  • voda 250 ml
  • šećer 175 g
  • šećer od šećerne trske 150 g
  • brašno 50 g
  • mahuna vanile 1

ZA SOS:

  • puter 100 g
  • šećer u prahu 100 g
  • žumance 2
  • rum 50 ml

Kako pripremiti:

Jabuke oljuštite i naseckajte na kriške. Skuvajte vodu i šećer u sirup, pa u njemu blanširajte kriške jabuka oko minut. Ocedite ih i ostavite da se ohlade. Zagrejte ulje. Šećer od šećerne trske pomešajte s brašnom i srži vanile.

Kriške jabuke uvaljajte u smesu od šećera, pa ih pržite u ulju da budu zlatnosmeđe i hrskave.

foto: printscreen/youtube/ Chef Boy An

Ocedite ih, pospite šećerom u prahu i poslužite na ubrusu. Za sos otopite puter i šećer.

Žumanca pomešajte s rumom i, uz mešanje, sipajte toplu smesu s puterom. Vratite u lonče i zagrevajte sos da se zgusne, ali ne sme da provri. Sos poslužite uz pržene jabuke.

Uživajte!

(Espreso/Žena)