za predjelo čista desetka
SLANA TORTA OD TIKVICA KOJA SE SPREMA ZA SAMO 30 MINUTA: Kremasta i lagana - recept kida koliko je dobar
Slana torta od tikvica koja se sprema za samo 30 minuta, a toliko je kremasta i lagana da recept kida
Sezona slava je počela, a domaćicama će dobro doći nove ideje za predjela.
Osim najbolje ruske salate, mimoze, kiflica, svoje goste možete da iznenadite i sa slanom tortom od tikvica.
Ukusna, kremasta, a još uz meze je pun pogodak. Tacna će nestati dok se vratite u kuhinju.
Za recept su izdvojeni ovi sastojci:
1 kašičica origana
4 tikvice
1 kašičica belog luka u prahu
3 jajeta
2 čena belog luka
300 g kisele pavlake
1 veza mirođije
150 g tvrdog sira
sušeni paradajz (po želji)
Priprema:
Presecite tikvice na pola, pa isecite kriške po dužini. Posolite tikvice i ostavite ih 10 minuta da puste vodu.
Umutite jaja, pa im dodajte pavlaku i sjedinite. Posolite, pobiberite, pospite belim lukom u prahu i origanom, pa dodajte i parmezan.
Sve lepo sjedinite. Zatim dodajte mleveni beli luk i seckanu mirođiju i sve lepo promešajte. Manju posudu obložite pek papirom, pa je nauljite, pa po dnu poređajte tikvice koje ste osušili ubrusom.
Zatim poređajte seckani sušeni paradajz (ako želite), pa premažite smesom od jaja. Nakon toga pospite rendanim sirom.
Ređajte tako dok imate sastojaka, a poslednji sloj treba da bude rendani sir.
Pecite slanu tortu u rerni na 190°C oko 30-40 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)