ukus je bombastičan
PARADAJZ PAPRIKA U TEGLI: Najukusnija zimnica - stari domaćini je prave na seljački način
Paradajz paprika u tegli je najukusnija zimnica i stari domaćini je prave na seljački način
Stari domaćini znaju da pred zimu treba napraviti kvalitetnu zimnicu.
Pored nezaobilaznog srpskog ajvara, ljutenice, kupusa ribanca... obavezno ide i paradajz paprika.
Najukusnija zimnica koja je toliko kiselkasta da tegle nestaju brzinom svetlosti.
Sastojci za ovaj recept su:
1 konzervans
250 gr. šećera
6 kg. paradajz paprike
120 gr. soli
peršunov list
1 beli luk
zrno bibera
Ovako ide priprema:
Vodu, sirće, šećer, konzervans i so staviti da provri, zatim dodavati papriku unutra da se bari.
Papriku pre toga treba izbockati iglicom da tečnpst uđe u papriku za vreme barenja, bariti da samo malo omekša i vaditi je napolje i onda stavljati sledeću.
Papriku stavljati u poklopljenu posudu, i kad se ohladi ređati je u tegle posipati sa iseckanim belim lukom, peršunovim listom i biberom zaliti je sa tečnošću u kojoj se barila.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika)