uf kako su dobre
PEČENE PAPRIKE IZ RERNE: Najkusnija salata za zimu - recept znaju samo bake sa sela
Pečene paprike iz rerne su najuskusnija salata za zimu, a recept najbolje znaju bake sa sela
Ukoliko živite u stanu, a želite da napravite neku jednostavnu, a ukusnu salatu za zimu onda imamo pravo rešenje za vas.
Bez dima i jakih mirisa pred vama su pečene paprike iz rerne koje ćete moći da jedete cele godine.
Najukusnije su belolučene paprike, ali možete ih kombinovati i na drugačije načine.
Recept ide po ovim sastojcima:
sirće - po ukusu
paprike - 1.5 kg
maslinovo ulje
crveni luk - 1 komad, velika glavica
so
peršun - nekoliko strukova
Sada je ispred vas priprema:
Stavljamo aluminijumsku foliju na rešetku rerne i stavljamo na šretposlednju visinu. Uključujemo rernu da se ugreje na maksimalnu temperaturu. Uključujemo rernu da se ugreva na maksimalnu tempraturu (kod mene 275 stepeni).
Poređamo oprane i osušene paprike na foliju u ugrejanu rernu. Nakon što se ispeku sa jedne strane, otvarano rernu i okrećemo.
Nakon što se ispeku sa obe strane vadimo ih i stavljamo u najlon kesu ili šerpu sa poklopcem da se popare.
Nakon 30-40 minuta kad se malo ohlade oljuštimo i poređamo u duboki tanjir. Preko sipamo luk, isečen na tanak polumesec, a odozgo i peršun. Začinimo solju, maslinovim uljem i sirćetom.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)