Pečene paprike iz rerne na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Lily's kitchen. How to cook well.

uf kako su dobre

PEČENE PAPRIKE IZ RERNE: Najkusnija salata za zimu - recept znaju samo bake sa sela

Pečene paprike iz rerne su najuskusnija salata za zimu, a recept najbolje znaju bake sa sela

Objavljeno: 15.10.2023. 09:59h

Ukoliko živite u stanu, a želite da napravite neku jednostavnu, a ukusnu salatu za zimu onda imamo pravo rešenje za vas.

Bez dima i jakih mirisa pred vama su pečene paprike iz rerne koje ćete moći da jedete cele godine.

Najukusnije su belolučene paprike, ali možete ih kombinovati i na drugačije načine.

Crvene paprike u plehufoto: Printscreen/Youtube/Lily's kitchen. How to cook well.

Recept ide po ovim sastojcima:

sirće - po ukusu

paprike - 1.5 kg

maslinovo ulje

crveni luk - 1 komad, velika glavica

Pečene crvene paprike iz rernefoto: Printscreen/Youtube/Lily's kitchen. How to cook well.

so

peršun - nekoliko strukova

Sada je ispred vas priprema:

Stavljamo aluminijumsku foliju na rešetku rerne i stavljamo na šretposlednju visinu. Uključujemo rernu da se ugreje na maksimalnu temperaturu. Uključujemo rernu da se ugreva na maksimalnu tempraturu (kod mene 275 stepeni).

Poređamo oprane i osušene paprike na foliju u ugrejanu rernu. Nakon što se ispeku sa jedne strane, otvarano rernu i okrećemo.

Guljenje pečenih crvenih paprikafoto: Printscreen/Youtube/Lily's kitchen. How to cook well.

Nakon što se ispeku sa obe strane vadimo ih i stavljamo u najlon kesu ili šerpu sa poklopcem da se popare.

Nakon 30-40 minuta kad se malo ohlade oljuštimo i poređamo u duboki tanjir. Preko sipamo luk, isečen na tanak polumesec, a odozgo i peršun. Začinimo solju, maslinovim uljem i sirćetom.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)