Poparena paprika sa celerom, Foto: Printscreen/youtube/ Natašina Kuhinja

tegla puna zdravlja

SELJAČKA POPARENA PAPRIKA U TEGLI BEZ KONZERVANSA: Zimnica koja se lako pravi, a još LAKŠE smaže

Mera je za tegle od 850 grama, ali svakako možete dobijenu količinu rasporediti u vama odgovarajuće tegle

Objavljeno: 14.10.2023. 16:17h

Seljačka poparena paprika je jedna od najjednostavnijih zimnica koje su domaćice ikada napravile.

Priprema je vrlo laka, a salata se super slaže uz svako jelo.

Ovaj recept je bez konzervansa, ali ukoliko želite da duže traje, možete ga dodati.

Sastojci:

  • Paprike od kilograma pa naviše, u zavisnosti od gramaže tegle
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  • 2 kašike ulja
  • 1 šoljica sirćeta
  • veza peršuna
  • celer
  • 3 čena belog luka
  • ostali začini po volji - lovorov list, biber u zrnu...
Potrebni sastojcifoto: Printscreen/youtube/Вкусные Рецепты от Аллы

A recept za još jednu salatu od paprike, odnosno ''lađni ajvar'', pogledajte ovde.

Priprema:

Paprike očistiti od drske i semena i zagrejati u rerni da samo malo omeknu, ne treba da budu pečene.

Očišćena paprikafoto: Printscreen/youtube/ Natašina Kuhinja

U svaku teglu staviti so, secer, ulje i sirće, promesati da se otopi secer i ređati vruce paprike pritiskajuci ih da budu jedna do druge prilepljene a između njih staviti cenove belog luka i naseckan persun i celer.

Poparena paprika u teglifoto: Printscreen/youtube/ Natašina Kuhinja

Zatvoriti i okrenuti naopako teglu. Sutradan okrenuti teglu i poredjati u podrum ili ostavu.

BONUS VIDEO:KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!

(Espreso/coolinarka.com)