MA NEMA NIŠTA BOLJE
SELJAČKA TURŠIJA U BURETU BEZ KONZERVANSA: Zimnica stara decenijama unazad koju samo seljaci prave
Seljačka turšija u buretu bez konzervansa je zimnica stara decenijama unazad koji su samo seljaci danas prave
Ako još uvek niste odlučili šta da spremite od zimnice jedna seljačka turšija bez konzervansa će vam dobro doći.
Naši stari je decenijama unazada spremaju na jedan isti način jer je toliko dobar da ne možete da pogrešite.
Oni je stavljaju u bure i tako bude još ukusnija nego u tegli.
Recept je sledeći:
paprika, zeleni paradajz, karfiol, šargarepa, krastavčići i možete da dodate po vašem izboru još neko povrće ako želite
1 vinobran
10 l vode
250 g soli
3 l alkoholnog sirćeta 9 %
0,5 kg šećera
Evo kako ide priprema:
Svo povrće oprati. Staviti u plastično bure
Prokuvati 5 litara vode, i u nju staviti sve sastojke da se so i šećer rastopi, ostaviti da se ohladi.
Zatim tu vodu pomešati sa ostalom vodom, te zaliti turšiju.
Sve se zaleva sa hladnom vodom
10 l vode - 25 l plastično bure
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika)