fantazija
MEŠANA SALATA U BURETU BEZ KONZERVANSA: Ukusna starinska zimnica - najbolji recept
Mešana salata u buretu bez konzervansa je ukusna starinska zimnica po najboljem receptu
Već smo pisali da je u toku spremanje zimnice i da je svaka žena sprema na svoj najbolji način.
Od kiseljenja kupusa, ajvara, starinskog pinđura, pa sve do šarene salate.
Svako ima svoj način pripreme, a sada je pred vama šarena salata u buretu bez konzervansa.
Starinska priprema, a ukus kao da ste na selu kod bake.
Recept ide po ovim sastojcima:
1 kg zelenog paradajza, šargarepe, crvenog luka
1 kg paprika
1 kg karfiola
1 kg kupusa
1 kg krastavčića
Za prelivanje:
1 kom vinobrana
3 l vode
9 kašika šećera
1 l razblaženog sirćeta 9%
9 kašika soli
Priprema
1.
Povrće oprati. Kupus izrendati, papriku očistiti i ijeckati na rezance, krastavčiće i šargarepu isjeckati na kolutiće, paradajz na kriške, luk možete iseckati na rezance.
2.
Povrće staviti u veću plastičnu posudu i dobro ga izmešati.
3.
Preliv prokuvati i vrelim preliti povrće.
4.
Pokriti čistom krpom i zamotati u ćebe.
5.
Ostaviti da stoji 24 sata, promešati 2-3 puta u toku stajanja.
6.
Povrće pakovati u čiste tegle (ne zagrejane), može i u plastičnu posudu bure, malo pritiskati da se složi i naliti tečnost u kojoj je stajalo.
Uživajte u mešanoj salati.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika)