za sve prilike
SNIKERS TORTA KAKVU SAMO PRAVE SRPKINJE: Kremast i sočan fil - originalan recept
Snikers torta po originalnom receptu Srpkinja je toliko kremasta i puna sočnog fila
Ova torta je jedna od omiljenih mnogim ženama u Srbiji i rado je spremaju za svaku priliku.
Ukusna, puna kremastog fila koji se topi u ustima.
Slave su krenule, pa će vam ovaj recept dobro doći.
Sastojci za Snikers tortu su sledeći:
Za tri kore:
450 g kikirikija
12 belanaca
3 kašike brašna
450 grama šećera
Za fil:
100 grama mlečne čokolade
12 žumanaca
4 (od 50 g) snikers čokoladica
200 grama šećera
100 grama čokolade za kuvanje
125 grama margarina
Sada sledi priprema:
Umutiti tri kore od po 4 belanca, 150 g šećera sa 1 kašikom brašna i 150 g kikirikija ( sirov kikiriki malo ispeći pa ga iseckati)
Kore peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Za fil umutiti 12 žumanaca sa 200 g šećera, pa ih skuvati na pari.
Posle otprilike desetak minuta kuvanja dodati naizmenično kockice margarina i čokolade za kuvanje.
Ukuvati jos malo da se sve lepo sjedini, pa ostaviti da se ohladi.
Četiri snickers čokoladice i 100 g mlečne čokolade po vasem izboru, sitno iseckati i dodati malo po malo u hladan krem uz stalno mešanje.
Isfilovati dve kore, a na treću staviti glazuru od čokolade, ili ganaš ili cokoladni šlag.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika)