Prženice, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

pun pogodak za doručak

OVAKO BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJE PRŽENICE: Naše žene ne znaju za taj recept - sočne i mekane

Bugarke prave najukusnije prženice po svom receptu koje ispadne sočne i mekane, a naše žene za tu pripremu nisu čule

Objavljeno: 14.10.2023. 09:18h

Nešto najbolje za doručak što bake i majke mogu da nam spreme jesu prženice.

U detinjstvu smo ih jeli kao ludi, ali i sada kad ih vidimo na tanjiru obradujemo im se kao deca.

Neko voli da ih sprema u rerni, neko punjene, a videćete kako to Bugarke rade.

Sočne, masne i slasne, poželećete odmah da ih napravite.

Jajafoto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Za recept su izdvojeni ovi sastojci:

ulje - za prženje

jaja - jedno

mast - za prženje

kiselo mleko - 1 šolja

Umućena jajafoto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

brašno - 5 ili 6 kašika

sveže mleko - 2 kašike

mast - 2 kašike istopljene

soda bikarbona - 1/2 kašičice

hleb - isečen na kriške

Hlebfoto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Priprema je sledeća:

U posudi umutite jaje sa prstohvatom soli, dodajte dve kašike svežeg mleka.

Nastavljamo sa mućenjem i dodajemo kiselo mleko sa sodom, dve kašike istopljene masti, mešajući.

Dodajte brašno i kada se smesa ujednači, utopite kriške hleba.

Umakanje hleba u jajafoto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Mi kod kuće ne jedemo beli hleb - u ovom slučaju sam koristio integralni hleb sa semenkama.

Prženice pržite na masti i ulju.

Prženicefoto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Gotove debele prženice sa mašću jedu se u društvu sira, meda i slatka po želji.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)