ukus obara sa nogu
STARE MAĐARICE PRAVE NAJSOČNIJU PITU: Jabuke i orah - recept koji ne zaboravljaju godinama unazad
Stare Mađarice prave najsočniju pitu od jabuka i oraha po receptu koji ne zaboravljaju godinama unazad
Subota je dan kada svojim ukućanima osim dobrog doručkka i ručka treba da napravite i nešto slatko.
Kako deca tako i odrasli vole da se zaslade našim sjajnim poslasticama.
Naše žene prave najukusnije kolače, torte i pite, ali ni Mađarice u tome uopšte nisu loše.
Sada je pred vama njihov recept za pitu sa jabukama i orasima koja je toliko sočna i ukusna da ćete je praviti za razne prilike.
Sastojci po kojima se sprema ovaj recept su:
Za testo:
vanila - 1 kesica
orasi - 100 g, mleveni
prašak za pecivo - 1 kesica
brašno - 220 g
mast - 150 g
jaja - 2 komada
šećer - 200 g
Za nadev ide:
šećer u prahu - 80 g
jabuke - 1 kg, slatke
cimet
Priprema je sledeća:
Od brašna, šećera, oraha, jaja, masti, praška za pecivo i vanile zamesite testo. Odvojte četvrtinu za ukras.
Preostali deo stavite u namazanu i brašnom posutu posudu za pečenje u odozgo poređajte jabuke narendane na krupno. Pospite šećerom u prahu i sa malo cimeta.
Preostalo testo razvijte na male trake, koje se ređaju preko nadeva kao rešetka. Pecite pitu od jabuka u zagrejanoj rerni dok ne bude gotova.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)