BOMBASTIČNO
TURKINJE PRAVE NAJSOČNIJU UVIJENU PITU SA SIROM: Mekana i ukusna - najprostiji recept
Turkinje prave najsočniju uvijenu pitu sa sirom koja je mekana i ukusna, a još po najprostijem receptu
Ako su vam dosadila jaja, pica ili neki sendviči, ne morate da mislite o doručku za sutra, jer je pred vama jedna pita koja se topi u ustima.
Osim Srpkinja i Turkinje ih prave na razne načine i budu toliko sočne da ne možete da dočekate da se ispeku.
Tako je jedna uvijena pita sa sirom pun pogodak za subotnji doručak.
Ovo su sastojci za recept:
Za nadev:
kiselo mleko - 300 g
sir - 250 g
ulje - 3 supene kašike + za premazivanje pleha
sitan sir - 250 g
jaja - 4 komada
Za preliv:
ulje
jaja - 2 komada
kiselo mleko - 300 g
Ovo je način pripreme:
Za ovu tursku pitu sir izmrvimo sitno u posudi u kojoj ćemo mešati nadev.
Dodajemo sitan sir i jaja.
Dobro promešamo.
Kiselo mleko sa uljem pomešamo u maloj posudi, nakon toga dodajemo u sir.
Nadev dobro promešamo.
Kore rasporedimo na radnu površinu, uzimamo dve kore i stavljamo jednu na drugu.
Preko gornje kore stavljamo tri kašike nadeva, rasporedimo na tri mesta po dužini kore.
Koru uvijamo u rolat i ređamo u krug u prethodno namazan pleh, počinjemo da ređamo od sredine pleha.
Sve kore uvijamo na isti način, koristimo dve kore za jedan rolat.
Jaja sa prelivom dobro promešamo.
Dodajemo kiselo mleko i ulje.
Smesu za uvijenu pitu mutimo žicom dok ne postane homogena smesa.
Sa smesom prelivamo domaću pitu.
Pečemo uvijenu pitu na turski način 50 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)