recept
JEDNOSTAVNO PREDJELO KOJE SE BRZINSKI SPREMA: Punjene pečurke OVIM SASTOJCIMA biće omiljeno jelo na vašoj SLAVI
Punjene pečurke se lako i brzo prave, a sastojci uglavno nisu skupi. Ovaj recept je odličan za slavsko predjelo. Uživajte!
Počinje sezona slava i vreme je da osmislite kako će izgledati vaša svečana trpeza. Mi vam predlažemo da napravite punjene pečurke koje će gosti obožavati. Priprema je jednostavna i brza, a možete da ih punite raznim nadevima. Probajte i ovaj recept za pečurke punjene mocarela sirom i paradajzom. Neverovatno su ukusne i niko im neće odoleti.
Pročitajte i kako da lako i jeftino napravite mocarela sir kod kuće.
Sastojci:
6-7 većih šampinjona
40 g putera
3 čena belog luka
10-12 čeri paradajza
230 g mocarele
svež bosiljak
1/4 šolje balzamika
2 kašičice smeđeg šećera
Priprema:
Istopite puter, pa propržite mleveni beli luk. Posolite i pobiberite. Pečurkama skinite peteljke, pa kapu premažite smesom od putera i belog luka (sa obe strane). Zatim ih napunite seckanom mocarelom i stavite par kolutova čeri paradajza.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta, pa izvadite i ukrasite bosiljkom. U malu šerpu sipajte balzamiko i dodajte šećer, pa kuvajte par minuta. Prelijte pečurke dobijenom smesom.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)