pa ovo nam je trebalo!
NAJLAKŠA ZIMNICA KOJU ĆETE IKAD NAPRAVITI: Lažni AJVAR gotov za svega 30 minuta, a ukus BOLJI od pravog (RECEPT)
Ajvar je jedan od popularnijih namaza širom Balkana
Ako volite ajvar, ali ne volite da stojite satima pored šporeta, evo jednog super recepta.
Kao glavni sastojak navodi se crvena paprika, ali postoje različite varijante s dodatkom patlidžana, ljutih papričica i belog luka. Njegova priprema može da traje satima. Stoga ukoliko želite da imate domaći ajvar koji ćete odmah jesti, isprobajte ovaj recept, piše N1.
Sastojci:
- crvena paprika
- ulje
- beli luk
- so
- drugi začini po želji
Priprema:
Paprike za ajvar najčešće se peku na roštilju ili u rerni, ali najbrža opcija je pečenje paprika u tiganju. Ako se odlučite da ih pečete u tiganju, biće vam potreban poklopac.
Najbitnije je da ih pečete na srednjoj temperaturi kako ne bi izgorele. Kada se sa svih strana jednako ispeku ostavite ih sa strane da se ohlade.
Najzahtevniji korak kod ovog recepta je ljuštenje paprika. Nakon što završite ovaj korak, paprike stavite u blender i dodajte biljno ulje i začine po želji. So i beli luk su obično osnovni začini u ovom receptu, ali možete dodati i druge začine.
BONUS VIDEO:JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)
(Espreso/krstarica)