ma ukus kida
CRVENA PAPRIKA SA BELIM LUKOM U TEGLI: Najneobičnija srpska zimnica - naši stari ne pomišljaju na zimu bez toga
Crvena paprika sa belim lukom u tegli je najneobičnija srpska zimnica bez koje naši stari ne mogu da zamisle zimu
Pikantnu zimnicu mnogi ljudi u našoj zemlji vole da jedu.
Osim starinske ljutenice, pinđura, ljutkastog ajvara...
Videćete kako se sprema nešto neobično, a to je crvena paprika sa belim lukom u senfu.
Ukus je toliko dobar, da nećete moći da stanete i tegla će vam ostati prazna dok trepnete.
Za ovaj recept su izdvojeni sledeći sastojci:
6 decilitara ulja
3 kilograma crvene paprike
700 grama senfa
1 glavica belog luka
1 mala kašicica soli
5 decilitara alkoholnog sirćeta
1 kašićica šećera
1 litar vode
5 glavica crnog luka
Priprema je sledeća:
Papriku i crni luk luk isecite na kockice, a beli luk usitnite (ručno ili ga sameljite u multipraktiku).
U veliku posudu stavite mešavinu vode, alkoholnog sirćeta, šećera i soli i ostavite neka prokuva
U nekoliko navrata stavljajte crni luk, beli luk i papriku neka prokuva (5 -6 minuta).
Prokuvano povrće dobro ocedite i ohladite.
Senf i ulje mešajte kao da pravite majonezu (dodavati ulje u laganom mlazu - kap po kap).
U ohlađeno povrće nežno umešajte mešavinu senfa i ulja.
Sve to lepo prebacite u čiste tegle, čvrsto zatvorite i uživajte celu zimu.
(Espreso/Coolinarika)