uz pečenje najbolja
STARE SRPKINJE SPREMAJU NAJUKUSNIJU SALATU ZA ZIMU: Barena kafanska paprika - recept samo one znaju
Stare Srpkinje spremaju barenu kafansku paprika koja je najukusnija salata za zimu, a recept jedino one znaju
Paprika, paprika i samo paprika... Zimnica ne može da bude ukusna, ako se ne pravi od njih.
Možete da je iskoristite na razne načine... spremite barenu, pečenu ili somborku u tegli koja je najukusnija.
Pred vama je sada čuvena barena kafanska paprika za salatu, koju samo stare srpkinje znaju da naprave, a uz pečenje i predjela ćete je tamaniti kao ludi.
Ovi sastojci su vam potrebni za recept:
vinsko sirće
10-12 paprika
1 veza peršuna
1 l vode
2 manje glavice belog luka
1 puna kašika šećera
2 kašike zejtina
1 puna kašičica soli
Priprema
Dobro oprane mesnate, ne mnogo velike paprike stavite u kipuću vodu da se bare u koju ste dodali šećer, so i ulje.
Probarite ih vrlo malo (oko 5-6 min tura), tek toliko da viljuškom može da se probode i uhvati paprika. Vadite ih i stavite u šerpu.
Poklopite da još omeknu. Svaki red onako toplih paprika nalijte vinskim sirećetom, dosolite, pospite sitno seckan beli luk i peršun.
Poklopljeno ostavite da se ohladi, pa smestite u tegle u frižider i služite po potrebi. Služite uvek salatu od barenih kafanskih paprika koje su pri dnu.
(Espreso/Coolinarika)