Barena kafanska paprika, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

uz pečenje najbolja

STARE SRPKINJE SPREMAJU NAJUKUSNIJU SALATU ZA ZIMU: Barena kafanska paprika - recept samo one znaju

Stare Srpkinje spremaju barenu kafansku paprika koja je najukusnija salata za zimu, a recept jedino one znaju

Objavljeno: 12.10.2023. 19:25h > 19:28h

Paprika, paprika i samo paprika... Zimnica ne može da bude ukusna, ako se ne pravi od njih.

Možete da je iskoristite na razne načine... spremite barenu, pečenu ili somborku u tegli koja je najukusnija.

Pred vama je sada čuvena barena kafanska paprika za salatu, koju samo stare srpkinje znaju da naprave, a uz pečenje i predjela ćete je tamaniti kao ludi.

Isečena paprika u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Ovi sastojci su vam potrebni za recept:

vinsko sirće

10-12 paprika

1 veza peršuna

Paprika u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

1 l vode

2 manje glavice belog luka

1 puna kašika šećera

2 kašike zejtina

1 puna kašičica soli

Paprika sa peršunom i belim lukom u teglifoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema

Dobro oprane mesnate, ne mnogo velike paprike stavite u kipuću vodu da se bare u koju ste dodali šećer, so i ulje.

Probarite ih vrlo malo (oko 5-6 min tura), tek toliko da viljuškom može da se probode i uhvati paprika. Vadite ih i stavite u šerpu.

Preliv za kafansku paprikufoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Poklopite da još omeknu. Svaki red onako toplih paprika nalijte vinskim sirećetom, dosolite, pospite sitno seckan beli luk i peršun.

Poklopljeno ostavite da se ohladi, pa smestite u tegle u frižider i služite po potrebi. Služite uvek salatu od barenih kafanskih paprika koje su pri dnu.

(Espreso/Coolinarika)