MIRIS JESENI U VAŠEM DOMU
ISPECITE KESTEN KOD KUĆE I PREPSUTITE SE JESENJIM ČARIMA: Ukusniji i ZDRAVIJI od kupovnog - a miris kao iz BAJKE
Sezona peckanja i prodaje kestenja po ulici je uveliko u toku, a ovako ćete lako pripremiti vašu omiljenu jesenju poslasticu u vašem domu
Jedan od najlepših simbola jeseni je sigurno onaj omamljujući miris kestena koji se širi ulicama i trgovima.
Svaki grad poprimi nostalgičan šmek uz ovo zanimljivo drvo od kog se pravi i pire, a mi vam dnosimo savete kako da uživate u čariam jeseni u udobnosti vašeg doma.
Najbolje rešenje su mikrotalasna i roštilja, ali ako ih nemate lako možete da pečete kestenje i u rerni, kao i na šporetu.
Na šporetu
Ako se odlučite da pečete kestenje na šporetu, najbolje je da izaberete plitak pleh sa rupicama (on se često koristi i za pečenje testa za picu). Takođe, kestenje možete da pečete i u tiganju, a prvom ih zasecite nožem po površini kako bi se lakše otvorili.
U rerni
Za pripremu u rerni kestenje prethodno zasecite na površini, a zatim potopite u vodu nekih 10 minuta. Zatim i stavite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 250°C dok ne budu gotovi.
Kuvanje u šerpi
Za koju god termičku obradu da se odlučite, najbitnije je da kestenje zasečete na vrhu. Stavljaju se u hladu i posolenju vodu i kuvaju od pola sata do sat vremena.Ako volite kesten pire, evo kako možete napraviti domaći.
U mikrotalasnoj
Možda je mikrotalasna najlakša opcija ako želite brzo i lako da ispečete kestenje. Naravno, prvo ih zasecite po površini, ubacite u posudu sa vodom, poklopite tanjirom, a onda ih ubacite u mikrotalasnu na najjače. Gotovi su za nekih 5 minuta.
Na roštilju
Ako imate roštilj na terasi ili u dvorištu, uspećete da ispečete savršeno kestenje. Kao i obično zasecite kestenje na vrhu, pa ih posložite na alu foliju na kojoj ste napravili rupice. Ispecite na roštilju.
BONUS VIDEO:STAVILA JE KESTEN U TEGLU I OSTAVILA PREKO NOĆI! Ono što je dobila koristićete svake NEDELJE! Super caka (VIDEO)
(Espreso/krstarica)