preukusno!
SRBI OVU RIBU GRICKAJU KAO ČIPS: Potopite je u OVAJ ZAČIN i otvorite HLADNO PIVO, užitak za 10
Rcept za girie koje svi Srbi vole
Girice su jedina riba koju ne morate da čistite i koju možete da jedete u komadu. Obično se pripremaju tako što se uvaljaju u brašno i proprže u dosta ulja. Ali ovakav način pripreme će usmrdeti kuću, a imaćete i puno sudova za pranje. Mi vam predlažemo da isprobate ovaj recept za girice. Ne samo da će vas oduševiti ukus, već neće biti prljavih sudova, a brzo će biti spremne.
Sastojci:
- 500 g girica
- začin za ribu
- 1/2 limuna
Priprema:
Ako koristite smrznute girice, odmrznite ih i operite, pa ih osušite ubrusom i poređajte na foliju. Pospite i pospite začinom za ribu, pa poređajte preko limun koji ste isekli na kolutove. Zatvorite foliju i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 15 minuta ili dok ne vidite da su gotove.
Bonus video: Originalni recept za knedle
(Espreso/Stvar ukusa)