Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ReceptiBrigita

paŽnja

CELO DETINJSTVO U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI JE MIRISALO NA OVAJ KOLAČ: Pravio se kao NA TRACI, GRABILI su se za njega

Peče se desetak minuta na 180 stepeni. Jednostavno, a jako ukusno

Objavljeno: 12.10.2023. 12:14h

Banini kolačići su vrlo jednostavni za pripremu, a u njihovom ukusu najviše će uživati najmlađi.

Potrebno vam je:

- 2 jajeta

- 2 šoljice šećera

- 3-4 kesica vanilin šećera

- 2 šoljice ulja

- pola kesice praška za pecivo

- 6 šoljica brašna ili 4 šoljice brašna i 2 šoljice oraha

- 2 kašike džema od kajsije

- malo soka i kore od limuna

Priprema:

1. Umute se prvo jaja, doda se šećer i vanilin šećer, zatim se doda ulje, pola praska za pecivo, brašno i rendana kora od pola limuna. Možete ih praviti sa 4 šoljice brašna i 2 šoljice oraha. To čini da budu mekši.

2. Uzima se po malo testa, prave se kuglice. Varjacom se napravi rupa u sredini, a ona se napuni džemom. Dve kašike džema se razmute sa malo limunovog soka, da bi se lakše punile rupe.

3. Peče se desetak minuta na 180 stepeni. Jednostavno, a jako ukusno.

4. Ako se slucajno testo lepi, onda se ruke natrljaju brašnom.

(Espreso/Yumama)