Meso, Foto: Printscreen/Youtube/Gurman TV

vaŽno

ISKUSNI KUVAR OTKRIO ZAŠTO MESO TREBA PRELITI ČAJEM: Ostaćete ZATEČENI na ovo, kako do sad NISMO ZNALI

Postoji jedan napitak koji iskusne domaćice često koriste u prirpremi mesa, jer on omekšava meso i čini ga ukusnijim.

Objavljeno: 12.10.2023. 08:32h

Različite vrste mesa se pripremaju na različite načine, ali ono što je zajedničko je to da je marinada obavezna.

Ona će svako meso učiniti mekšim i sočnijim, a u zavisnosti koje ste izabrali prilagođavate sastojke za marinadu.

Ali, postoji jedan napitak koji iskusne domaćice često koriste u prirpremi mesa, jer on omekšava meso i čini ga ukusnijim.

Reč je o čaju.

foto: Profimedia

Pomoću čaja možete pripremiti savršenu marinadu koja će poboljšati ukus mesu, ali morate je napraviti kako treba.

Koristite čaj bez aroma (tipa nanu, kamilicu, zeleni čaj), kao i bez aditiva. Kada napravite čaj u njega dodajte začine po želji, kao i seckani crni ili mladi luk.

Ostavite da se ohladi, pa prelijte preko mesa koje ste izabrali.

Ako koristite pileće ostavite da se marinira nekih sat vremena, a ako koristite druge vrste mesa onda marinirajte 6-12 sati. Zatim pripremite meso po želji.

(Espreso/Penzionisani)