Jesenja salata, Foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Sunčane Staze

savršena

NAJJEDNOSTAVNIJA JESENJA SALATA BEZ KONZERVANSA: Kiselo povrće u tegli - recept koji ćete deliti svima

Savršena kisela salata sa paradajzom i paprikama koju morate uvrstiti u svoju zimnicu

Objavljeno: 11.10.2023. 19:59h

Ovu jesenju salatu ćete moći da jedete preko cele godine, iako se sprema obično u sezoni zimnica, možete je spremiti kad god poželite.

Jednostavno se priprema, tako da je ovo idealan izbor ukoliko je ovo prva zimnica koju ćete napraviti.

foto: Baka

Sastojci:

  • 2 kg paradajza
  • 2 kg paprike (ljute ili slatke)
  • 1 mala glavica belog luka
  • 1 osoba kravata soli po ukusu
Jesenja salatafoto: Printscreen/youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Recept za pravljenje somborke u tegli, pročitajte ovde.

Priprema:

Ispecite papriku (ljutu ili slatku po želji), stavite u kesu da se malo oznoji, pa oljuštite i očistite od semenki.

Isceđenu pečenu papriku iseckati. Paradajz oprati, poređati na pleh i peći: u zagrejanoj rerni na temperaturi od 200 *C.

foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Pečeni paradajz ocedite, oljuštite i iseckajte. Pomešajte paprike i paradajz. . Dodati rendani beli luk, so po ukusu i sitno seckani peršun.

Napunite hladne tegle od 1 kg i pokrijte vrućim poklopcem. Salatu čuvajte u frižideru.

BONUS VIDEO:JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/coolinarka.com)