recept
OVO JE NAJUKUSNIJA JESENJA POSLASTICA SA BUNDEVOM: Starinski kolač sa ovom ZDRAVOM VOĆKOM će vas raspametiti
Sezona je bundeve, pa ako želite da napravite savršenu poslasticu, predlažemo da probate čizkejk u koji ćete dodati plazmu
Bundeva je bogata vitaminom C, B1, B2, B3, B6, kao i mineralima - kalijumom, kalcijumom, fosforom i gvožđem. Osim što je zdrava, bundeva je ukusna, a od nje možete da pravite neka od najlepših jela. Bundeva je zvanično prava jesenja namirnica koja se može koristiti kako za slatkiše, tako i za ukusna slana jela, sve zavisi koje joj sastojke dodajete.
Danas vam predlažemo da isprobate i fenomenalan čizkejk sa bundevom i plazmom koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Sastojci:
Za podlogu:
200 g mlevene plazme
1 kašika šećera
1/2 kašičice cimeta
120 g putera
Za fil:
680 g krem-sira
150 g smeđeg šećera
100 g šećera
80 g kisele pavlake
1,5 kašičica ekstrakta vanile
250 g pirea od bundeve
3 jajeta
1 kašičica cimeta
malo muskatnog oraščića
1/4 kašičice đumbira u prahu
malo karanfilića u prahu
Priprema:
Mlevenu plazmu sjedinite sa istopljenim puterom, šećerom i cimetom. Utisinite u kalup i ostavite da se ohladi u frižideru dok pravite fil. U krem sir dodajte smeđi i običan šećer i dobro sjedinite mikserom. Nakon toga dodajte kiselu pavlaku, vanilu, pire od bundeve i sve začine, pa dobro sjedinite mikserom.
Nakon toga postepeno dodajte jaja i sve vreme mutite. Sipajte fil preko podloge i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, pa prebacite u frižider da se ohladi. Ukrasite ako želite šlagom.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)