Domači ren, Foto: Printscreen/youtube/Anina Kuhinjica

obavezno probajte

NAPRAVITE OMILJENI NAMAZ VEĆ DANAS: Recept za REN U TEGLI koji čuva JAČINU I MIRIS - a ukus je zagarantovan

Jednostavna priprema za vrlo zdrav domaći ren

Objavljeno: 09.10.2023. 18:42h

Domaći ren je svakako mnogo zdraviji nego kupovni, s toga ne budite lenji, ako već volite ovaj namaz/salatu te napravite već sutra, jer je ovaj recept nešto najjednostavnije što ste pročitali do sada.

Malo uloženog truda će se sigurno islatiti kad vaši gosti budu uživali u pravom ukusu ovog fenomenalnog dodatka uz pečenje, sarmu ili čorbu.

Potrebno je:

  • 2 veća korena rena (oko 200 g)
  • 1 kašičica šećera
  • vruća voda ili mleko
  • malo sirćeta
foto: Profimedia

Priprema:

Koren rena oljuštiti kao kad ljuštite šargarepu, što tanje to bolje. Zatim ga izrendati na sitno rende ili ga izblendirati u blenderu. Druga varijanta je bolja, jer nećete plakati i kijati od ljutine koju ren daje.

Ren se ne pere vodom, jer tako gubi svoju belu boju i ljutinu. Dovoljno je samo očistiti taj spoljni omotač.

Tako izrenadan ren staviti u teglu, dodati kašičicu šećera i preliti vrelom vodom ili mlekom. Kad se to izmeša dodati malo sirćeta i otvorenu teglu ostaviti da malo odstoji.

Nakon toga zatvoriti tegle i poslužiti po potrebi.

BONUS VIDEO:KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!

(Espreso/recepti.com)