obavezno probajte
NAPRAVITE OMILJENI NAMAZ VEĆ DANAS: Recept za REN U TEGLI koji čuva JAČINU I MIRIS - a ukus je zagarantovan
Jednostavna priprema za vrlo zdrav domaći ren
Domaći ren je svakako mnogo zdraviji nego kupovni, s toga ne budite lenji, ako već volite ovaj namaz/salatu te napravite već sutra, jer je ovaj recept nešto najjednostavnije što ste pročitali do sada.
Malo uloženog truda će se sigurno islatiti kad vaši gosti budu uživali u pravom ukusu ovog fenomenalnog dodatka uz pečenje, sarmu ili čorbu.
Potrebno je:
- 2 veća korena rena (oko 200 g)
- 1 kašičica šećera
- vruća voda ili mleko
- malo sirćeta
Priprema:
Koren rena oljuštiti kao kad ljuštite šargarepu, što tanje to bolje. Zatim ga izrendati na sitno rende ili ga izblendirati u blenderu. Druga varijanta je bolja, jer nećete plakati i kijati od ljutine koju ren daje.
Ren se ne pere vodom, jer tako gubi svoju belu boju i ljutinu. Dovoljno je samo očistiti taj spoljni omotač.
Tako izrenadan ren staviti u teglu, dodati kašičicu šećera i preliti vrelom vodom ili mlekom. Kad se to izmeša dodati malo sirćeta i otvorenu teglu ostaviti da malo odstoji.
Nakon toga zatvoriti tegle i poslužiti po potrebi.
BONUS VIDEO:KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!
(Espreso/recepti.com)