RECEPT
SAMO UZ OVAJ SASTOJAK BAKIN KOLAČ NEĆE BITI TVRD I SUV: Dodajte ga u smesu i uživajte u OMILJENOJ POSLASTICI
Ako u smesu za bakin kolač dodate jogurt biće mekaniji nego ikada
Bakin kolač je jedna od omiljenih poslastica u Srbiji. Domaćice ga vrlo rado prave, ali se nekad se desi da bude suv i tvrd. Donosimo vam trik koji će ulepšati ovu poslasticu, a to je samo jedan sastojak - jogurt.
Ovaj mlečni napitak daće mnogo bolji ukus i učiniće da kolač ne bude tvrd i suv.
Sastojci: 4 jaja, 200gr. secera, 1 kesica vanil secera, 2dl. jogurta, 2dl. ulja, 450gr. brasna i 1 kesica praska za pecivo.
Priprema: Belanca odvojiti od zumanaca, zatim belanca umutiti u cvrst sneg, dodati lagano jedno po jedno zumance, secer i vanil secer pa dobro umutiti smesu.
Smesi zatim dodati jogurt i ulje, umititi pa na kraju dodati postepeno brasno i prasak za pecivo i dobro umutiti da se smesa izjednaci.U zagrejan i podmazan kalup za bakin kolac stavljati po kasicicu smese i peci kolac.
Majke i snajke
(Espreso/Cokina kulinarstva)