Bakin kolač, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

RECEPT

SAMO UZ OVAJ SASTOJAK BAKIN KOLAČ NEĆE BITI TVRD I SUV: Dodajte ga u smesu i uživajte u OMILJENOJ POSLASTICI

Ako u smesu za bakin kolač dodate jogurt biće mekaniji nego ikada

Objavljeno: 06.10.2023. 19:57h

Bakin kolač je jedna od omiljenih poslastica u Srbiji. Domaćice ga vrlo rado prave, ali se nekad se desi da bude suv i tvrd. Donosimo vam trik koji će ulepšati ovu poslasticu, a to je samo jedan sastojak - jogurt.

Ovaj mlečni napitak daće mnogo bolji ukus i učiniće da kolač ne bude tvrd i suv.

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Sastojci: 4 jaja, 200gr. secera, 1 kesica vanil secera, 2dl. jogurta, 2dl. ulja, 450gr. brasna i 1 kesica praska za pecivo.

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Priprema: Belanca odvojiti od zumanaca, zatim belanca umutiti u cvrst sneg, dodati lagano jedno po jedno zumance, secer i vanil secer pa dobro umutiti smesu.

Smesi zatim dodati jogurt i ulje, umititi pa na kraju dodati postepeno brasno i prasak za pecivo i dobro umutiti da se smesa izjednaci.U zagrejan i podmazan kalup za bakin kolac stavljati po kasicicu smese i peci kolac.

Majke i snajke

(Espreso/Cokina kulinarstva)