i više od zimnice!
PAPRIKA SA SENFOM U TEGLI BEZ KONZERVANSA: Najbolja ZIMNICA koja se BRZO pravi, a još brže pojede (RECEPT)
Ovo nije obična zimnica jer može da se jede i kao namaz, sam za sebe
Paprike u senfu nisu obična zimnica jer nisu klasična salata no veoma ukusan prilog pečenju il čak odličan namaz na hleb.Pripremaju se jednostavno, ako izuzmemo seckanje paprika na trakice koje ume da potraje ako spremate veću količinu. No, vredi truda, obavezno probajte ovaj recept!
Sastojci (za 1.5 teglu):
1.5 kg crvenih paprika (roge) 125 g senfa 62.5 g ulja
Za rastvor:
2.5 dl sirćeta 2.5 dl vode 2 kašike šećera 2 kašičice soli 8 zrna bibera
Priprema:
- Paprike operite, očistite, pa iseckajte na trakice.
- Pomešajte sirće, vodu, šećer, so i zrna bibera, a zatim zagrevajte do ključanja.
- Ubacite papriku, te kuvajte desetak minuta uz povremeno mešanje.
- Rešetkastom kašikom ih izvadite, pa ostavite da se ocede i ohlade.
Završni postupak:
Pomešajte senf i ulje, pa dodajte oceđene paprike i promešajte.
- Tegle zagrejte u rerni na 100 °C, te ih napunite smesom i zatvorite.
- Možete ih vratiti u isključenu rernu i ostaviti tamo dok se ne ohlade.
- Čuvajte i na hladnom mestu, a nakon otvaranja u frižideru i potrošite što pre jer su paprike u senfu bez konzervansa.
BONUS VIDEO:JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)
(Espreso/marinastaste.com)