ručak za 10
STAVITE BATAKE I KROMPIRE U KEFIR I IZNENADIĆETE SE KOLIKO DOBAR RUČAK IMATE: Obavezno dodajte i 1 žuti začin
Ako nemate ideje za ručak, ovo će vam biti od velike pomoći
Ako nemate ideje za ručak ovo će vam biti od velike pomoći
Sastojci:
- 6 bataka sa karabatacima
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1/2 kašičice soli
- malo maslinovog ulja
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašičica slatke paprike
- 2 kašičice kari začina
- 500 g krompira
- 80 ml kefira
- Vezica svežeg peršuna
Priprema:
Usitnine beli luk pa ga promešajte u posudici sa malo maslinovog ulja. U piletinu prethodno izbockanu nožem dodajte iseckan crni luk, tucanu i slatku papriku, so, kari začin, kefir i rukama dobro sjedinite sve. U smesu sa mesom i začinima dodajte i isečen krompir, pa pokrijte prozirnom folijom da se začini upiju. Poređajte po plehu obloženom pek papirom batake i okolo njih krompir. Pospite ostatak sosa po batacima i krompirima. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 35 minuta, pa pojačajte na 250°C i pecite još 10 minuta. Sveži peršun umočite u posudicu na belim lukom i maslinovim ulje, pa ukrasite njim pečeno meso.
Bonus video: REDAKCIJA 06.10.2023. 3.DEO
(Espreso/Stvar ukusa)