Oduševljava
KAD PROBATE OVAJ RECEPT ZA KISELE PAPRIKE U TEGLI SAMO ĆETE NJEGA PRAVITI: Oduševićete i svekrvu ovim (VIDEO)
Recept pogodan i za početnike i za vrsne kuvare
Sezona zimnica je pri kraju, a ovo je definitivno jedan od recepata koje morate probati.
Recept za kisele paprike u tegli, koji ne zahteva puno vremena a može da stoji i do dve godine.
Potrebno:
- 7 - 8 kg. paprika (babure, okrugle paradajz)
- 5 - 6 litara vode (zavisi koliko tegli napunite, ako ih manje natrpate dobićete više tegli i samim tim potrebno je više tečnosti)
- 1,5 litra sirćeta
- 250 gr. šećera
- 120 gr. soli
- 1 veća glavica belog luka
- veza peršunovog lišća
- 1 kesica bibera u zrnu
- Tegle
- poklopci (moraju da pašu na svaku teglu)
- veća šerpa
- stoljnjak
- voda (za pasterizaciju tegli)
- ćebe (da se tegle utople).
Priprema:
Papriku dobro operite, odrežite zeleni vrh, možete ih prepoloviti ili stavljati cele.
Tegle dobro operite i osušite u rerni na 100 stepeni oko 30 minuta.
Skuvajte sirup od gore navedenih sastojaka, osim belog luka i lišća, njih ređajte direkno u tegle.
Paprike ređajte u tople tegle, ubacite u svaku, grančicu lišća i nekoliko listića belog luka.
Nalijte vrelim sirupom, možete ih ovako ostaviti da upiju sirup pa još doliti da tečnost bude do vrha.
Dobro zatvorite i uradite pasterizaciju kako je prikazano u videu.
Uživajte!
(Espreso/serpica.net)