Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce
savet
AKO STAVITE OVU TEČNOST U TURŠIJU, STAJAĆE DO SLEDEĆE SEZONE BEZ KONZERVANSA: Tu CAKU znaju samo ISKUSNE domaćice
Ako želite da vam turšija stoji do sledeće sezone stavite joj ovu tečnost
Objavljeno: 06.10.2023. 11:09h
Marija Marković
Turšija je obavzna na spisku zimnice. Uz ovaj recept stajaće vam do sledeće sezone bez konzervansa!
Potrebno je:
- 5 kg povrća za turšiju (krastavčići; paprike; šargarepa; zeleni paradajz; karfiol; sitan crni luk i td.)
- 5 l vode
- 1l sirćeta 9%
- 13 supenih kašika šećera;
- 5 supenih kašika soli;
- začin: biber u zrnu, mirođija, ren...
Priprema: Povrće dobro oprati pa očistiti od peteljki. Zatim papriku izbušiti kako bi voda ušla u nju. Šargarepu očistiti, kao i luk i paradajz. Zatim povrće staviti u bure i naliti vodom u kojoj je dodato sirće, so, šećer.
Sve dobro izmešati pa pritisnuti povrće da bude što dublje u vodi. Povrće možete dodavati i naknadno u tu vodu, ali isto i vodu možete da dodajete (sa sirćetom i začinima).
Bure čuvajte na suvom i hladnom mestu, daleko od sunca.
Bonus video: Trenutne cene kupusa
(Espreso/Stil)