recept
SRBI OVAKAV PIRE JOŠ NISU PROBALI, U SVETU GA OBOŽAVAJU: Nemojte da ZAOSTAJETE, ovako se priprema NAJUKUSNIJE JELO
Kesten pire možete da napravite sa orasima, samo od kestena, a možete da dodate i čokoladu. Ovaj recept je potpuni hit
Svako godišnje doba ima po jednu ili dve namirnice koje ih obeležavaju, a jesen je prepoznatiljiva po bundevi i kestenu. Kesten je predivnog ukusa, a i mirisa, a postoji bezbroj načina za pripremu.
Možete da ga pečete, pravite tortu, ali i neprevaziđeni kesten pire. Jesen ne može da prođe, a da ne pojedete ovaj slatkiš bar jednom, a predlažemo vam da napravite kesten pire sa čokoladom.
Pročitajte i kako se pravi pečeno kestenje.
Sastojci:
1 kg kestena
500 ml mleka
2 vanilin šećera
20 g šećera
25 ml ruma
150 ml vode
40 g kakao praha
70 g crne čokolade
Priprema:
Kesten zasecite po sredini, da se malo otvori, pa stavite u šerpu i kuvajte dok ne krene da ključa, pa ostavite na šporetu još 20 minuta. Očistite, pa dobro izblendirajte. U drugu šerpu sipajte mleko, vanilin šećer, šećer i rum. Kada krene da ključa, ostavite tečnost još 5 minuta, pa sipajte preko kestenja.
Dobro izmešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Prebacite u blender i lepo izblendirajte. Pomešajte vodu i kakao i kuvajte dok ne krene da vri, a onda dodajte čokoladu i kuvajte dok se ne istopi. Pomešajte sa kesten pireom i lepo sjedinite. Ohladite u frižideru.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)