Pohovani kupus, Foto: PRINTSCREEN/YT/KAZAN

recept

OVAJ RUČAK ĆE ZASITITI CELU PORODICU, A KOŠTA SAMO 200 DINARA: Srpske domaćice ovakav KUPUS još nisu spremale

Isprobajte ovaj neobični recept za pohovani kupus. Lako se pravi i to od jeftinih namirnica, a sve ukus odličan. Uživajte!

Objavljeno: 04.10.2023. 18:06h

Uskoro počinje sezona kiseljenja kupusa, a do tada od svežeg možete da napravite neka od najlepših jela. Možete da pravite sarme, musaku, salatu..., a mi vam donosimo recept i za pohovani kupus. Jednostavno jelo koje će se svima dopasti, a za čiju pripreme su potrebne jeftine namirnice.

Sastojci:

1 glavica kupusa

foto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

3 jajeta

50 g pavlake ili grčkog jogurta

1 kašika kukuruznog skroba

3 kašike brašna

Priprema:

Kupus operite i isecite na pola. Svaku polovinu isecite na više debljih "šnicli". Blanširajte isečen kupus u ključaloj i posoljenoj vodi, nekih minut. U posudi umutite jaja koja ste posolili i pobiberili, pa dodajte pavlaku ili grčki jogurt, skrob i brašno. Smesu dobro sjedinite, pa uvaljajte kupus unutra. Pržite na malo zagrejanog ulja.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)