Teletina iz rerne, Foto: Printscreen/youtube/MykitchenTanja

najbolji ručak

TELETINA IZ RERNE ISTA KAO ISPOD SAČA: Ručak koji OBARA SA NOGU, stavite ovu TEČNOST i imaće samo takav ŠMEK

Receppt koji sve obara sa nogu

Objavljeno: 04.10.2023. 14:10h > 15:11h

Najpoopulatniej jelo u etno restoranima je svakako meso ispod sača. Napravite domaću teletinu iz rerne koja ima isti ukus kao ispod sača!

Potrebna su vam dva osnovna sastojka koja ima svaka domaćica, a to su so i voda. Na kraju pečenja meso je toliko mekano da se raspada, a ukus je izvrstan.

Sastojci:

  • 5 kg telećih rebara i paufleka
  • so
  • 100 ml vode
foto: Printscreen/Youtube/Gurman TV

Priprema: Dublji pleh nauljite, pa stavite meso. Dobro posolite sa obe strane, pa sipajte vodu i opet malo ulja. Pokrijte aluminijumskom folijom. Zagrejte rernu na 220°C, a onda smanjite temeperaturu na 190°C i pecite tačno 2 sata i 40 minuta. Za to vreme nemoje da otvarate rernu. Nakon tog vremena izvadite meso, pa prelijte masnoćom iz pleha i vratite u rernu (bez folije). Pecite na 200°C dok ne porumeni. Prelijte meso još jednom masnoćom.

Bonus video: Recept za rolovanu piletinu

(Espreso/Stvar ukusa)