Štrudla, Foto: Printscreen/youtube/ Aurora Recepti
PROBAJTE
RECEPT ZA VAZDUŠASTU ŠTRUDLU KAKVU SAMO VOJVOĐANKE ZNAJU DA UMESE: Ništa ukusnije ni MEKŠE niste skoro probali
Ovakve štrudle ćete obožavati
Objavljeno: 03.10.2023. 18:31h
Tatjana Maksić
Za ovu poslasticu najbitnije je da dobro umesite testo kako bi recept imao smisla. Svakako ćete uživati u najmekšoj štrudli koju ste ikada probali.
Sastojci:
Za testo:
- pola kocke kvasca
- 300 ml toplog mleka
- 100 g šećera
- 600 g glatkog brašna
- 100 g svinjske masti
- 1 jaje
Fil od oraha:
- 200 g mlevenih oraha
- 100 ml vrućeg mleka
- 50 g šećera
Priprema:
- U mlako mleko izmrvite kvasac i dodajte šećer. Ostavite 10 minuta da se zapeni.
- Dodajte ga u brašno pomešano s ostalim sastojcima i zamesite testo. Podelite testo na 4 loptice pa ih pokrijte čistom kuhinjskom krpom da se diže dok pravite fil.
- Za fil pomešajte sve sastojke.
- Svaku lopticu testa razvaljajte u pravougaoni oblik pola centimetra debljine. Premažite filom, pa testo zarolajte u oblik štrudle.
- Stavite gotove štrudle na pleh obložen pek papirom. Napravite malo razmak između jer će porasti tokom pečenja.
- Pokrijte ih krpom i ostavite da se dižu oko sat vremena pre pečenja. Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.
BONUS VIDEO:UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI
(Espreso/novosti/kurir)