Štrudla, Foto: Printscreen/youtube/ Aurora Recepti

PROBAJTE

RECEPT ZA VAZDUŠASTU ŠTRUDLU KAKVU SAMO VOJVOĐANKE ZNAJU DA UMESE: Ništa ukusnije ni MEKŠE niste skoro probali

Ovakve štrudle ćete obožavati

Objavljeno: 03.10.2023. 18:31h

Za ovu poslasticu najbitnije je da dobro umesite testo kako bi recept imao smisla. Svakako ćete uživati u najmekšoj štrudli koju ste ikada probali.

Sastojci:

Za testo:

  • pola kocke kvasca
  • 300 ml toplog mleka
  • 100 g šećera
  • 600 g glatkog brašna
  • 100 g svinjske masti
  • 1 jaje

Fil od oraha:

  • 200 g mlevenih oraha
  • 100 ml vrućeg mleka
  • 50 g šećera
foto: Printscreen/youtube/ Aurora Recepti

Priprema:

  1. U mlako mleko izmrvite kvasac i dodajte šećer. Ostavite 10 minuta da se zapeni.
  2. Dodajte ga u brašno pomešano s ostalim sastojcima i zamesite testo. Podelite testo na 4 loptice pa ih pokrijte čistom kuhinjskom krpom da se diže dok pravite fil.
  3. Za fil pomešajte sve sastojke.
  4. Svaku lopticu testa razvaljajte u pravougaoni oblik pola centimetra debljine. Premažite filom, pa testo zarolajte u oblik štrudle.
  5. Stavite gotove štrudle na pleh obložen pek papirom. Napravite malo razmak između jer će porasti tokom pečenja.
  6. Pokrijte ih krpom i ostavite da se dižu oko sat vremena pre pečenja. Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.

BONUS VIDEO:UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/novosti/kurir)