Super trik
OVAKO ĆETE OGULITE PATLIDŽAN ZA PAR SEKUNDI, JEDNIM POTEZOM: Biće spreman za pravljenje ZIMNICE očas posla (VIDEO)
Ovako ćete najbrže oguliti patlidžan
Patlidžan ima dosta pogodnosti za zdravlje, kao svaka povrćka - poboljšava proces varenja, podržava proces mršavljenja, jača kosti...pun je vitamina B.
Gorka jedinjenja u patlidžanu mogu poboljšati varenje i ublažiti grčeve u želucu i crevima, čineći ga pogodnim za osobe koje imaju gastrointestinalne probleme. S obzirom na nisku kaloričnu vrednost, patlidžan je takođe preporučljiv za gojazne osobe.
U donjem videu objašnjeno je kako bukvalno u samo jednom potezu možete da skinete kožu s pečenog patlidžana. Sve što treba jeste da viljuškom izbušite svoje sirove patlidžane, poređate ih na pleh obložen aluminijumskom folijom i ispečete u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Kad je ispečen, izvadite ga i uvijte u providnu foliju. Posle nekih 20 minuta odrežite vrh i samo iscedite unutrašnjost patlidžana koju dalje možete da koristite za pravljenje namaza i ostalih delicija.
BONUS VIDEO:JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)
(Espreso/24sedam)