Palačinke, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/VIKA-SIMPLE RECIPES
slatki zalogaji!
NAJBOLJI RECEPT ZA POSLASTICU KOJU SRBI OBOŽAVAJU: Obradujte porodicu palačinkama TANKIM kao papir i mekim kao duša
Tanke i lagane palačnike
Objavljeno: 03.10.2023. 17:36h
> 17:39h
Tatjana Maksić
Prenosimo vam recept za tanke palačinke od koga će biti tako tanke da ćete isprazniti tanjir brzunom svetlosti.
Gotovo da ne postoji porodica koja ne voli ovu poslasticu koja se može upotpuniti sa pregršt ukusnih priloga. Bilo da je reč o slatkoj ili slanoj verziji palačinki.
Sastojci:
- 3 jaja,
- 300 g brašna,
- 500 ml mleka ili vode,
- 2 kašike ulja, na vrh kašičice soli.
Priprema
- Sipajte brašno u posudu, pa dodajte jaja i dobro izmešajte. Dodajte mleko ili vodu.Zatim dodajte so i dve kašike šećera, pa dobro jedinite, tako da smesa bude jednolična i bez grudvica.
- Testo ne treba da bude previše gusto, ako je potrebno dodajte malo kisele vode.
- Testo sipajte kutlačom u tiganj, u kom ste prethodno zagrejali nekoliko kapi ulja.
- Malo okrećite tiganj kako bi se smesa ravnomerno rasporedila do ivica. Obradite pažnju da ne sipate previše smese kako bi vam palačinke bile što tanje.
- Kad palačinka počne da se odvaja od tiganja, vreme je da je okrenete na drugu stranu.
- Pecite je tako još oko pola minuta, pa izvadite na tanjir.
- Ostalo vam je još da ih nafilujete po želji - da li će biti slatke ili slane, sami odučite.
- Bilo sa kremom, džemom, orasima ili stare dobre sa šećerom.
BONUS VIDEO:Zdrav recept iz putopisa Marka Pola
(Espreso/novosti/kurir)