Paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Turkish Food Travel

OBRATITE PAŽNJU

NAJBOLJI RECEPT ZA BANATSKI PAPRIKAŠ: Kad ga budete spremili na OVAJ NAČIN - uvek ćete ponavljati, tražiće se JOŠ

Uz gotov paprikaš obavezno služimo kiseli kupus kao salatu

Objavljeno: 03.10.2023. 14:39h

Domaćice iz Banata znaju da se na ovaj način pravi najbolji paprikaš.

Ko god ga proba, pravi ga uvek.

u nastavku pročitajte recept koji će sigurno da oduševi.

Sastojci:

Jedan kilogram svinjskog mesa

tri glavice crnog luka

pola kilograma krompira

tri supene kašike slatke mlevene paprike

dve kafene kašike bibera

malo masti

suvi biljni začin

Priprema:

Luk isečemo na kockice i stavimo da se dinsta na malo masti.

Kad se luk omekša,dodamo meso,mlevenu slatku papriku, posolimo, sipamo vode da pokrije meso i ostavimo da se kuva.

Kada meso omekša, dodamo krompir isečen na kockice, mleveni biber, mleveni kim i suvi biljni začin, pa kuvamo dok krompir ne omekša.

Uz gotov paprikaš obavezno služimo kiseli kupus kao salatu.

(Espreso/Republika)