preukusno
"3-2-1" METOD ZA NAJMEKŠA SVINJSKA REBARCA IZ RERNE PO RECEPTU POZNATOG KUVARA: Uh, meso se SAMO RASPADA
Recept za rebarca iz rerne koja su toliko meka da se sama odvajaju od kosti
Kod pripreme svinjskih rebaraca najveći je problem što često ispadnu suva i žilava. Kako to da izbegnete? Vrlo jednostavno, uz pomoć "3-2-1" metode, koja se odnosi na tri seta pečenja. Od dodatne "opreme" potrebni su vam aluminijumska folija, ali i strpljenje.
Metod "3-2-1" podrazumeva da 3h pečete rebarca na uobičajen način, potom ih 2 sata pečete u aluminijumskoj foliji i još 1 sat neumotane. Ključni deo jeste termička obrada u aluminijumskoj foliji koja dodatno omekšava meso, čineći ga i sočnijim.
Najpre treba da u pripremljena rebarca utrljate začine po želji, pa stavite u rernu tako da vam kosti budu sa donje strane. Pecite 3 sata na 110°C. Potom ih obmotajte alu folijom, vodeći računa da ivice budu dobro zatvorene. Vratite ih na rešetku, tako da ovog puta kosti budu sa gornje strane. Nakon 2 sata sklonite foliju i ostavite još sat u rerni, kostima okrenutim nadole.
Ovaj metod daje najbolje rezultate ako imate tiganj rešetku za grilovanje, ali i svinjska rebarca iz rerne podjednako će biti ukusna ukoliko budete sledili ovaj metod.
Bonus video: Recept za knedle
(Espreso/Stvar ukusa)